Happy Birthday, Devil Dawgs!

Discussion in 'General Discussion' started by chimo, Nov 10, 2015.


  1. chimo

    chimo the few, the proud, the jarhead monkey crowd Site Supporter+

    and to you too, Chesty, where ever you are!

    To our Corps....240 years of tradition unimpeded by progress! :whistle:(y);)
     
  2. Dont

    Dont Just another old gray Jarhead Monkey Site Supporter

    And HAPPY BIRTHDAY to you as well @chimo ! And to all our fellow Jarhead Monkeys..

    May our beloved Corps never be soiled by the progressives..
     
  3. TailorMadeHell

    TailorMadeHell Lurking Shadow Creature

    HOOAH to all the OORAH.
     
    Dunerunner, Yard Dart and Sapper John like this.
  4. oldawg

    oldawg Monkey+++

    Happy birthday jarheads from an old gator jitney driver(thats amphibs for you air force types)
     
    Dunerunner likes this.
  5. hot diggity

    hot diggity Monkey++

    Happy Birthday Marines!! Another year and I'm happily still not going to be the oldest Marine present at our cake cutting. I am second oldest, and we're using my sword to cut the cake, but I'm still three years shy of being oldest.

    Chimo, you wearn't the guy that used to yell "Good morning Chesty, wherever you are!" out the barracks window every single morning at 0500? This was on Camp Kinser in about 1980. Every single morning!
     
    Dunerunner and CaboWabo5150 like this.
  6. CaboWabo5150

    CaboWabo5150 Lost in the woods


    Kinser ??? Then you probably remember this.. Although I don't know what year it got parked there... I was there in 93-94..

    [​IMG]
     
  7. chimo

    chimo the few, the proud, the jarhead monkey crowd Site Supporter+

    Not me...at 0500 on this date in '80 I woulda been just getting in, drunk, from da ville near MCAS Iwa-no-nookie!
     
  8. Dont

    Dont Just another old gray Jarhead Monkey Site Supporter

    In 79 I would be found stumbling up the hill to Fatema every Sunday morning.. Would meet the SgtMaj. coming down the hill on his Sunday run around the island.. He was recon and that man could step it out!
     
    Dunerunner and CaboWabo5150 like this.
  9. hot diggity

    hot diggity Monkey++

     
  10. hot diggity

    hot diggity Monkey++

    I remember the night they went onto the reef. Could hear the crew shouting from my barracks. I wandered out there while the MP's were escorting them ashore. Went back in 1991, and met up with a guy who was trying to get a salvage contract on it. Local government was worried about what damage we might do to the reef if we spilled any oil. Okay, so look at it now. Is that a better outcome? These are the same people who knocked down a mountain and covered massive areas of reef to expand the southern end of the island, and who pour PCB laden oil from transformers on piles of burning insulated wires to salvage the copper.

    We had a very nice cake cutting today at work. I ended up being fifth oldest and was beat by 16 years. Youngest Marine was younger than my son. Soon, they'll have been born after I retired.

    Semper Fi

    HD
     
    Sapper John and CaboWabo5150 like this.
  11. CaboWabo5150

    CaboWabo5150 Lost in the woods

    Not to make you feel any older, but my oldest was born in 1998.. He's shipping out to Boot Camp in June..
     
    Dunerunner likes this.
  12. Dunerunner

    Dunerunner Monkey

    Happy 240th Birthday from a very proud squid Dad of a Marine son....
     
    CaboWabo5150 likes this.
  13. techsar

    techsar Monkey+++

    I knew that wreckage wasn't there in '84...but are they still having the races down at the seawall Saturday nights? That was always a blast.
    Happy Birthday to all of the other jarheads[USMC]
     
    Sapper John and Dont like this.
  14. GOG

    GOG Monkey++

    Happy birthday Marines!
     
    Sapper John likes this.
  15. Dont

    Dont Just another old gray Jarhead Monkey Site Supporter

    Here is a little quiz I ran across and question 12 is for today Marines..



    OK, Marine Corps history buffs and those who don't like history,

    but do like to play games, here's a list of famous sayings about Marines

    and or the Marine Corps. See if you can correctly link the quote with the author. No cheating
    (which, of course, Marines wouldn't do anyway), but the answers can be found at the end.



    1. Who said, "Uncommon valor was a common virtue?"
    a. Gen "Howlin"' Mad Smith, Okinawa, 1945
    b. ADM Chester Nimitz, Iwo Jima, 1945
    c. Col Chesty Puller, Guadalcanal, 1942
    d. ADM Yamamoto of the Imperial Japanese navy, 1945


    2. Who said, "The deadliest weapon in the world is a Marine and his rifle?"
    a. Gen Lemuel Shepherd, Commandant of the Marine Corps
    b. Gen Douglas McArthur at Inchon, 1950
    c. Gen John Pershing, World War I
    d. Unidentified German officer at Bellleau Wood, WWI


    3. Who said, "I come in peace. I didn't bring artillery. But I am pleading

    with you with tears in my eyes. If you f-ck with me, I'll kill you all."
    a. Gen Chesty Puller, Pelilieu
    b. Gen Al Gray (later Commandant), Vietnam
    c. Sgt. John Basilone on Iwo Jima
    d. MajGen James Mattis to Iraqi tribal leaders


    4. Who said, "We're not retreating, H-ll! We're just attacking in a

    different direction."
    a. Gen Oliver Smith, CG, 1st Marine Division, Korea
    b. MajGen John Lejeune, WWI
    c. SgtMaj Dan Daly, WWI
    d. Gen George Patton, enroute to Bastogne, 1944


    5. Who said, "Casualties many; percentage of dead not known;

    combat efficiency: we are winning!"
    a. Col David Shoup (later Commandant), Tarawa
    b. Capt Henry Crowe, Guadalcanal
    c. Gen Charles Krulak, Vietnam
    d. Lt Clifton Cates (later Commandant), WWI


    6. Who said, "The Marines I have seen around the world have the

    cleanest minds, the highest morale and the lowest morals of any

    group of animals I have ever seen.

    Thank God for the United States Marine Corps!"
    a. President Harry Truman, 1952
    b. Jonathon Winters, comedian and former Marine
    c. Gen Douglas McArthur, 1945
    d. Mrs. Eleanor Roosevelt, 1st Lady, 1945


    7. Who said, "A Marine is a Marine... there's no such thing as a

    former Marine. You're a Marine, just in a different uniform and

    you're in a different phase of your life. But you'll always be a Marine

    because you went to Parris Island, San Diego or the hills of Quantico.

    There is no such thing as a former Marine."
    a. Gen James Jones, Commandant
    b. Gen Chesty Puller
    c. Gen Al Gray, Commandant
    d. Gen James Amos, Commandant


    8. Who said, "C'mon, you sons of b-tches! Do you want to live forever?"
    a. John Basilone on Iwo Jima
    b. GySgt Dan Daly, Belleau Wood
    c. Maj Joe Foss, air battle over Guadalcanal
    d. Lt. Audie Murphy, WWII


    9. Who said, "The American Marines have it (pride), and benefit from it.

    They are tough, cocky, sure of themselves and their buddies.

    They can fight and they know it."
    a. President Harry Truman
    b. Gen Douglas McArthur
    c. Gen Mark Clark, U. S. Army
    d. New York Times reporter, reporting on Marines in Afghanistan


    10. Who said, "I have just returned from visiting the Marines at the

    front and there is not a finer fighting organization in the world!"
    a. Gen Norman Schwarzkopf, U. S. Army
    b. Gen Douglas McArthur
    c. President Ronald Reagan
    d. President Lyndon Johnson


    11. Who said, "The raising of that flag on Suribachi means a Marine Corps

    for the next 500 years."
    a. Joe Rosenthal, photographer on Iwo Jima
    b. James Forrestal, Secretary of the Navy, 1945
    c. President Franklin Roosevelt
    d. Gen Lemuel C. Shepard (later Commandant), 1945


    12. Which Commandant said in 1978, "The wonderful love of a beautiful maid; the love of a staunch true man; the love of a baby, unafraid, have existed since time began. But, the greatest of loves, the quintessence of loves, even greater than that of a mother, is the tender, passionate, infinite love of one drunken Marine for another?"
    a. Gen Louis Wilson
    b. Gen Al Gray
    c. Gen Robert Cushman
    d. Gen Charles Krulak

    Answers: (1) b, (2) c, (3) d, (4) a, (5) a, (6) d, (7) d, (8) b, (9) c, (10) b, (11) b, (12) a

    Semper Fi and I hope you had as much fun answering
     
    Sapper John likes this.
  16. Dont

    Dont Just another old gray Jarhead Monkey Site Supporter

    Can't disagree..

    Corps First.
     
    CaboWabo5150 and Sapper John like this.
  17. Dont

    Dont Just another old gray Jarhead Monkey Site Supporter

    This truer than many will appreciate..

    12. Which Commandant said in 1978, "The wonderful love of a beautiful maid; the love of a staunch true man; the love of a baby, unafraid, have existed since time began. But, the greatest of loves, the quintessence of loves, even greater than that of a mother, is the tender, passionate, infinite love of one drunken Marine for another?"
    a. Gen Louis Wilson

    Semper Fi my brother's
     
    Sapper John likes this.
  18. chimo

    chimo the few, the proud, the jarhead monkey crowd Site Supporter+

    Every parent dreams of their children doing better than them. :p
     
    Sapper John and Dunerunner like this.
  19. Motomom34

    Motomom34 Moderator Moderator Site Supporter++

survivalmonkey SSL seal        survivalmonkey.com warrant canary
17282WuJHksJ9798f34razfKbPATqTq9E7